Wedstrijdverslag 10-07-21

Na een lange periode waarin geen wedstrijden georganiseerd konden worden, door corona, vond er op zaterdag 10 juli 2021 in zwembad de Lockhorst in Sliedrecht een vriendschappelijke wedstrijd plaats tussen SG-HGA en DWF. Voor de aanwezige zwemmers, officials en andere vrijwilligers was het een mooi moment om het wedstrijdgevoel weer terug te halen. Het horen van het ‘op uw plaatsen’ gevolgd door het bekende fluitsignaal, deed de gezonde wedstrijdspanning aanzwellen. Op het programma stonden alle vier de afzonderlijke zwemslagen en deze werden gezwommen in de sprintvariant van 50 meter en door een enkeling in de afstand van 100 meter.

Gesneuvelde persoonlijke records
Ook al was de wedstrijd vriendschappelijk, de zwemmers streden natuurlijk voor het hoogst haalbare resultaat. Dit zorgde er onder andere voor dat een aantal persoonlijke records (pr’s) werden verbroken en in sommige gevallen zelfs werden verpletterd. Zo snoepte Edward Korevaar ruim 6 seconden van zijn oude pr af op de 100 meter vlinderslag, Julian Korevaar wist 2 pr’s te verbeteren waarvan de 50 meter rugcrawl ruim 5,5 seconden sneller ging dan de vorige keer. Ook Elise Hagenaar was goed op dreef, zij verbeterde haar tijd op drie van de vier afstanden waarbij ze ruim 5 seconden van haar oude tijd af zwom op de 50 meter vlinderslag. Lotte Spelt, Sjoerd Noordermeer en Xander Schoneveld hadden alle drie een geweldige dag want ze zwommen op alle afstanden hun pr’s aan gort. Lotte tikte op elke afstand veel sneller aan met onder andere een verbetering van 5 seconden op de 50 meter vrije slag en bijna 6 seconden op de 50 meter vlinderslag. De beide heren Sjoerd en Xander zwommen op alle vier de afstanden minstens ruim een seconde sneller dan hun oude pr’s. Sanne Verspuij zwom zowel op de 50 meter vrije slag als de 50 meter schoolslag een pr van een halve seconde en daarnaast debuteerde zij met twee mooie tijden op de 50 meter rugcrawl en 50 meter vlinderslag. Sarah van Roon behaalde twee pr’s en wel op de 50 meter vrije slag met een halve seconde en op de 50 meter schoolslag met 5 seconden. Net als Sanne debuteerde Sarah op de 50 meter rugcrawl en 50 meter vlinderslag. Jaco Huisman en Jisca Bogaard behaalden deze dag helaas geen pr’s maar zij bleven dicht tegen hun oude tijden aan zwemmen.

Bonusronde en pr van de dag
De wedstrijd werd afgesloten met een bonusronde waarbij iedereen die dat wilde in actie mocht komen op de 100 meter wisselslag. Deze afstand was voor een enkeling geen reden om zich in te houden want ook op deze afstand werden pr’s verbroken. Amelie Wolff had een pr van bijna 2 seconden op de klokken, Sjoerd Noordermeer verbeterde zichzelf met 5 seconden en Xander Schoneveld zwom 7 seconden van zijn tijd af. Elise Hagenaar deed daar vervolgens nog een schepje bovenop en zwom 9 seconden van haar pr af en Julian Korevaar ging daar nog een keer overheen met een verbetering van ruim 11! seconden, wat het grootste pr van de dag was.

Gelaagde wedstrijd
Het een geslaagde wedstrijd waarbij vele pr’s zijn gesneuveld. Het is dat er geen medailles uitgereikt werden aan de zwemmers die een podiumplek hadden behaald, anders hadden bij SG-HGA vele zwemmers het eremetaal omgehangen gekregen. Dit laat zien dat de zwemmers van SG-HGA nog veel in hun mars hebben voor het komende wedstrijdseizoen. Al met al was het een geslaagde wedstrijd waarbij weer aan de wedstrijdsfeer is geroken en waar bovenal sportiviteit en gezelligheid de boventoon voerden.