Vrijwilligers

De zwemvereniging ZVH draait zoals elke vereniging volledig op vrijwilligers, die hun tijd vrijmaken om de zwemmers optimaal te laten presteren. Bij iedere training zijn er trainers en assistent-trainers en andere vrijwilligers, die zorg dragen voor de conditie-ontwikkeling, techniek-oefeningen en veiligheid in en rondom het zwembad. 

Bij een zwemwedstrijd is er nog veel meer werk voor vrijwilligers te doen. Allereerst zijn daar de officials: scheidrechter, kamprechters, jury, en de klokkers (ongeveer 18 per wedstrijd!). ZVH heeft daarnaast meestal 2 coaches of ploegleiders die langs de badrand staan en zijn er vrijwilligers actief als wedstrijdorganisatie.  

Zo af en toe heeft ZVH zelf de wedstrijdorganisatie. Dit gebeurt niet alleen als er in De Duikelaar wordt gezwommen. Voor deze organisatie zijn rond de 16 vrijwilligers nodig voor een vlot en veilig verloop van de wedstrijd. Iedereen heeft daarbij een eigen taak: 

  • Op- en afbouw wedstrijdbad (4) 
  • Voorstarter (1) 
  • Speaker (1) 
  • Valse Startlijn (1) 
  • Catering (2) 
  • Kaartjeslopers (3) 
  • Uitslagenverwerking (1) 

Uiteindelijk zorgen vrijwilligers er voor dat onze zwemmers aan een wedstrijd deel kunnen nemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ZVH bij een zogenaamde thuiswedstrijd, een beroep doet op de ouders van onze zwemmers. 

Vrijwilligers zijn altijd nodig en we kunnen elke enthousiaste persoon gebruiken om verschillende taken binnen de vereniging te vervullen. Heb je ene warm hart voor de vereniging en wil je je steentje bijdragen? Neem dan contact op met het bestuur via zvhbestuur@gmail.com zodat je geïnformeerd kunt worden over de vacante vacatures en de taken die bij deze functie horen. Een vrijwilligersfunctie kost dan misschien wat tijd maar je krijgt er in ieder geval veel waardering voor terug.