Zwemmers SG-HGA in actie tijdens eerste wedstrijd van het seizoen

posted in: Uncategorized | 0

SLIEDRECHT – Zestien zwemmers van SG-HGA streden op 2 oktober in Sliedrecht om een podiumplek en natuurlijk voor het verbeteren van de persoonlijke records. De inspanningen waren niet voor niets want de zwemmers hebben in totaal 11 medailles behaald en er zijn 22 persoonlijke records verbroken.

Merel van Wijk, Jisca Bogaard, Julia Buijk, Yelka Vonk en Amelie Wolff mochten het spits afbijten met de 50 meter schoolslag. Van de dames behaalde alleen Yelka, met 0.02 seconden een klein pr, maar de race was er niet minder spannend om. Daarna was het de beurt aan de heren om te strijden op de 50 meter schoolslag. Somchai Vat, Jaco Huisman en André Sterk kwamen hierbij in actie. Somchai greep met een vierde plek net naast het podium met een eindtijd van 37.56, wat wel resulteerde in een pr van ruim een seconde. Jaco en André zwommen beiden boven hun tijd. Elise Hagenaar had vervolgens de eer om de 200 meter vrije slag te zwemmen en zij zette een mooie tijd neer van 2:41.46. Dit was niet alleen een pr van 12 seconden! Maar het zorgde ook voor het behalen van de derde plek op het podium. Joost Elich en Julian Korevaar kwamen namens de jongens uit op de 200 meter vrije slag. Beiden streden om de hoogste plek op het podium en de tijden lagen erg dicht bij elkaar. Julian wist de race te winnen en werd eerste met een tijd van 2:37.30, een verbetering van 10 seconden. Joost werd tweede met een tijd van 2:37.94, een verbetering van 5 seconden.

Minke Verdoold kwam namens SG-HGA in actie op de 100 meter vlinderslag. Helaas verliep deze race anders dan gepland en kon er geen tijd worden genoteerd wegens een diskwalificatie. Desondanks haalde Minke alles uit haar race en heeft ze de afstand moedig voltooid. Tijdens de 50 meter rugslag mix mochten Floris van Son en Sarah van Roon op het startblok plaatsnemen. Floris zwom zijn eerste wedstrijd en zette een mooie tijd neer van 1:01.50. Sarah verbeterde haar record met 3 seconden en met een tijd van 50.58 wist zij een bonzen medaille te winnen. Ook Fenna Visser zwom haar eerste wedstrijd. Zij tikte op de 25 meter schoolslag aan in een tijd van 48,79 en mocht met deze tijd een zilveren medaille mee naar huis nemen. Lotte Spelt verbeterde haar tijd op de 100 meter vrije slag met 6 seconden met een tijd van 1:24.87. Sjoerd Noordermeer en Chris Elich zwommen namens de heren de 100 meter vrije slag. Sjoerd snoepte 4 seconden van zijn tijd af en hij werd hierbij eerste met een tijd van 1:07.79. Chris haalde een tijd van 1:08.00 wat goed was voor een tweede podiumplaats en een pr van 6 seconden.

Na de jurywissel stond de 100 meter wisselslag op het programma. Eerst voor de dames en vervolgens voor de heren. Merel, Jisca, Julia, Yelka, Amelie, Somchai, André en Jaco kwamen hierbij in actie. Alleen Merel en Somchai zwommen tijdens de race snel genoeg voor een pr. Elise zwom vervolgens de 50 meter schoolslag en kon in tegenstelling tot haar eerste afstand het pr niet verbeteren. Joost en Julian mochten namens de jongens de 50 meter schoolslag zwemmen. Joost zwom een pr van bijna 2 seconden en wist als eerste aan te tikken. Voor Julian eindigde de race in mineur, want hij werd helaas gediskwalificeerd. Minke zwom haar tweede afstand, de 100 meter wisselslag, met veel plezier maar helaas kon er wegens een diskwalificatie geen tijd voor haar worden opgeschreven. Sarah en Floris zwommen beiden de 100 meter schoolslag en zij zwommen beiden een mooie race. Fenna zwom met een tijd van 48.79 een goede 50 meter schoolslag maar wist net als Lotte, die de 50 meter vlinderslag mocht zwemmen, geen pr te behalen. Chris en Sjoerd sloten de individuele afstanden af met de 100 meter vrije slag. Chris behaalde de tweede plaats met een pr van ruim 6 seconden en een tijd van 1:08.00. Sjoerd werd eerste met een tijd van 1:07.79 wat een pr opleverde van 4 seconden.

De wedstrijd werd afgesloten met twee estafettes. Het damesteam, bestaande uit Merel, Amelie, Julia en Yelka, kwam in actie op de 4×50 meter wisselslag. Met een eindtijd van 2:39.91 behaalden zij de derde positie. Namens het herenteam streden Chris, Jaco, André en Somchai op de 4×100 meter vrije slag. Hun race eindigde in een mooie tijd van 4:21.18 waarmee zij alle andere teams achter zich lieten en daardoor de eerste podiumplek behaalden.