Julian Korevaar verpulverd zijn pr met 22 seconden in Rotterdam

ROTTERDAM – Tijdens de tweede Meerkamp kwamen de zwemmers van SG-HGA in actie in het naar Rie Mastenbroek vernoemde wedstrijdbad in het Zwemcentrum Rotterdam. De wedstrijd werd geopend met de 200 meter rugslag all-in waarbij Edward Korevaar, Julian Korevaar, Xander Schoneveld, Elise Hagenaar en Lotte Spelt aan de start verschenen. Edward zwom naar het goud met een tijd van 2:36.69, Julian veroverde het zilver met 3:01.29 op de klokken en Elise behaalde de derde plaats met een tijd van 3:02.45. Xander en Lotte zwommen de race wel uit maar werden helaas gediskwalificeerd. Voor Jaco Huisman kon op de 200 meter wisselslag geen tijd genoteerd worden want ook hij kreeg een diskwalificatie aan zijn (zwem)broek. Jisca Bogaard kwam vervolgens in actie op de 50 meter vlinderslag wat zij zwom in 36.58 en Lotte noteerde een tijd van 43.92 op de klokken. Bij de heren op deze afstand zwom Robbert Donk met een pr naar het goud met 27.13 op de klokken, Edward greep net naast een podiumplaats met een tijd van 31.38 en Somchai Vat (32.09), Nijs de Vos (34.16) en Jaco (34.50) maakten het rijtje af. Bij de jongens jeugd mocht Julian een gouden medaille om zijn nek hangen en voor Xander leverde deze afstand een tweede ‘dis’ op. Bij de junioren behaalde Sjoerd Noordermeer de tweede podiumplaats met een tijd van 34.51 en bij de minioren zwom Sarah van Roon de 50 meter vlinderslag in 1:00.66 en Fenna Visser voltooide de race in 56.32.

De wedstrijd werd vervolgd met 100 meter schoolslag, waarbij Somchai en Jaco aan elkaar gewaagd waren en zodoende allebei 1:27.91 konden noteren. Nijs zwom zijn race in 1:30.75. Elise (1:38.37) zwom bij de schoolslag net geen pr maar ze nam wel de zilveren medaille in ontvangst. Julian zwom naar het goud in 1:33.47 wat een pr opleverde van 22 seconden! Lotte kon met 1:39.05 de bronzen medaille om haar nek hangen. De schoolslag was niet aan Sjoerd besteed want met een ‘dis’ kon geen tijd worden genoteerd. Sarah (2:02.83) en Fenna (2:03:47) zwommen in hun leeftijdscategorie naar respectievelijk de vijfde en zesde plaats. Op de 50 meter rugslag kwamen ook verschillende zwemmers actie in hun eigen categorie. Jisca (38.09) behaalde net geen pr, Elise zwom naar het zilver (38.68) en Lotte (47.48) haalde net geen podiumplaats. Xander zette een tijd neer van 32.35 en Julian kwam deze keer niet verder dan een diskwalificatie. Sarah mocht met 51.93 net als Fenna (58,64) een zilveren medaille ophalen in hun categorie. Robbert (30.27) was de snelste bij de heren en Edward (33.62), Somchai (36.90), Nijs (37.70) en Jaco (40.38) maakten het rijtje compleet.

De wedstrijd werd afgesloten met de 25 meter vrije slag waar de gehele wedstrijdploeg bij in actie kwam. Robbert zwom met 11.45 naar het goud en Somchai (12.64), Xander (12.78), Edward (12:83) en Jaco (12:94) zaten erg dicht bij elkaar. Nijs (13.14) en Julian (13.39) volgden elkaar ook snel op en Sjoerd (14.00), Elise (14.67), Jisca (15.28) en Lotte (15.51) zwommen allen een nette tijd. Sarah zwom tijdens de sprint naar een mooie derde plaats met 19.18 en Fenna behaalde het goud in een tijd van 21.40. Voor iedereen leverde deze afsluitende sprint een persoonlijk record op.