20 persoonlijke records voor zwemmers SG-HGA

posted in: Uncategorized | 0

SLIEDRECHT – Op zaterdag 23 april 2022 stond de finaleronde van de KNZB op het programma. De dames openden met de 100 meter vlinderslag de wedstrijd. Jisca Bogaard zwom een tijd van 1:24.75, Merel van Wijk tikte aan met een pr van 5 seconden in 1:43.65. Voor Amelie Wolff kon vanwege een diskwalificatie geen tijd worden genoteerd. Bij de heren kwam Edward Korevaar in actie en zwom naar het zilver in 1:09.74, Jaco Huisman (1:13.70) greep net naast het podium en tikte als vierde aan. Nijs de Vos kwam als zesde aan in een tijd van 1:20.82. Bij de meisjes jeugd 2 en jonger werd Elise Hagenaar helaas gediskwalificeerd. De jongens van SG-HGA voerden een 1-2-3tje uit want Xander Schoneveld zwom naar het goud in 1:11.87, Joost Elich bemachtigde het zilver met een tijd van 1:22.24 wat hem een pr van 20 seconden opleverde! en Julian Korevaar sloot de rij met brons in een tijd van 1:25.01.Bij de 100 meter vrije slag zwom Sarah van Roon naar de vierde plaats in een mooie tijd van 1:46.70 wat goed was voor een pr van 25 seconden! Op de 25 meter schoolslag zwom Fenna Visser naar de eerste plaats in 25.13 en Lindsey Kortenoever zwom haar wedstrijddebuut op deze afstand en zij deed dit in 28.60. Lotte Spelt zwom in 1:38.41 naar de zevende plaats op de 100 meter rugslag. Bij de jongens kwamen Chris Elich en Sjoerd Noordermeer in actie op de 100 meter rugslag, waarbij Chris eerste werd met de ‘B-tijd’ 1:19.44 en Sjoerd (1:27.69) als vierde aantikte. Na de eerste ronde van individuele afstanden volgde een 4×100 wisselslagestafette waarbij 2 teams van SG-HGA aan de start verschenen. ‘SG-HGA 1’, bestaande uit Xander, Elise, Edward en Amelie,werd derde in 5:15.38 en Joost, Merel, Jaco, en Jisca werden als team ‘SG-HGA 2’ vijfde in 5:22.40.

Na de jurywissel verscheen Elise aan de start voor de 100 meter wisselslag en zwom met een pr naar het zilver (1:26.42). Bij de jongens zwom Xander (1:13.38) een mooie race, wat hem een pr van 7 seconden en een gouden medaille opleverde. Julian zwom naar het zilver met een pr van 3 seconden en Joost moest het helaas doen met een diskwalificatie. Bij de 50 meter vrije slag dames werden er geen medailles of pr’s behaald, maar Amelie (32.08), Jisca (33.43) en Merel (41.43) zwommen wel een mooie race. Bij de heren stonden Edward (27.47) en Jaco (27.94) samen op het ‘podium’ met respectievelijk de eerste en tweede plaats en Nijs (29.86) tikte als zesde aan en zwom net als de andere twee heren ietsjes boven zijn tijd. Lotte zwom bij de meisjes naar 34.91 wat goed was voor de vijfde positie. Chris en Sjoerd sloten de 50 meter vrije slag af waarbij Chris eerste werd met 29.25 op de klokken en Sjoerd als tweede finishte met een mooie tijd van 29.90. Sarah behaalde nog een mooie prestatie op de 100 meter wisselslag want ze wist met een tijd van 1:48.93 een pr van 7 seconden te noteren. Fenna wist vervolgens op de 50 meter rugslag het zilver te behalen met een pr van 4 seconden (53.09) en Lindsey tikte als vijfde aan in 1:06.41. De wedstrijd werd afgesloten met een 8×50 meter vrije slagestafette waarbij het team van SG-HGA als tweede aantikte wat een mooie prestatie was tussen al het zwemgeweld. Jisca, Julian, Lotte, Sjoerd, Elise, Xander, Amelie en Nijs wisten een tijd van 4:13.21 neer te zetten en dit leverde hen een pr op van 9 seconden.

Al met al was het een geslaagde wedstrijd en hebben de zwemmers van SG-HGA zich van hun beste kant laten zien. De volgende wedstrijd is op zaterdag 18 juni in de Dompelaar in Groot-Ammers.