Kampweekend 25-jarig jubileum

posted in: Uncategorized | 0

Deze zomer had de ZVH alle reden voor een feestje want de vereniging bestond 25 jaar! Vanwege dit jubileum ging ZVH van vrijdag 1 juli tot en met zondag 3 juli 2022 naar het Brabantse Oirschot voor een geweldig kamweekend. Met een grote groep vertrokken we op vrijdag aan het begin van de avond vanaf de ‘Duikelaar’ naar de ‘Odulphushoeve’ en de Brabantse gezelligheid. Toen de deelnemers bij de kamplocatie aankwamen stond er drinken en wat lekkers klaar en nadat iedereen een plekje had gevonden in één van de slaapzalen werd iedereen welkom geheten en kon de start van het weekend worden afgetrapt.

Griezelen, gillen, maar vooral genieten  
Voor de eerste activiteit kon starten moest er nog even gewacht worden tot het voldoende donker was. Tot die tijd kon iedereen zich uitstekend vermaken op het ‘kampeerterrein’. Toen het dan eindelijk donker werd, begonnen in het nabijgelegen bos enkele griezels rond te spoken. De deelnemers liepen met elkaar naar het verzamelpunt in het midden van het spookbos. Hier werden de deelnemers in groepjes ingedeeld voordat ze aan een griezelige wandeling begonnen. De groepjes kregen de opdracht om de verscholen griezels en een paar ‘vermiste’ voorwerpen te vinden. Tijdens de nachtelijke wandeling huilde de wind zachtjes door de bomen, kon je het gepiep van de vleermuizen en zelfs het zachte geknor van een everzwijn horen, maar verder was het stil. Zo af en toe werd deze stilte doorbroken door ijzig gegil en geschreeuw als een groepje oog in oog met een griezel kwam te staan. Sommigen maakten bij deze ‘ontmoeting’ zelfs een (klein) sprongetjes van angst. Gelukkig bleef niemand achter en wisten alles groepjes de voorwerpen en de griezels te vinden. De griezels hielden zich na twee angstige uren weer stil en trokken zich weer terug het donkere bos in. De deelnemers konden zich na deze belevenis verheugen op een warm en veilig bedje op de kamplocatie na alle belevenissen. Bij terugkomst op de kamplocatie stonden er broodjes knakworst klaar en werd er tot in de vroege uurtjes nog gezellig met elkaar gekeuveld.

Say cheese J
De volgende dag stond er een volle ontbijttafel klaar waaraan kon worden aangeschoven terwijl iedereen werd toegelachen door een vriendelijke Brabantse ochtendzon. Na het ontbijt was het tijd om iedereen, voor zover dat nog niet gebeurd was, wakker te schudden met sportieve workouts. Aan het einde van de ochtend vertrok de groep naar het historische centrum van Oirschot voor een fotospeurtocht, wat de ideale manier bleek te zijn om het schilderachtige stadje te ontdekken. In groepjes moesten verschillende fotodetails worden gevonden om hier vervolgens een groepsselfie te maken. De groepsselfies werden door de AC beoordeeld op de juiste locatie en de originaliteit en als bonus konden letters worden ‘verdiend’ waar een achtletterwoord mee kon worden gemaakt. Alle groepjes wisten het woord te raden en de meesten kregen het voor elkaar de locaties te vinden en op de gevoelige plaat vast te leggen. Na al het speuren, fotograferen en puzzelen in het dorp was het tijd om terug te lopen naar de kamplocatie voor het middageten.

Aanvallen!
In de middag vertrok het gezelschap naar het naastgelegen speelbos om zich klaar te maken voor het altijd zenuwslopende ‘Levend Stratego’. De deelnemers werden over twee groepen verdeeld met elk een eigen vlag en kleur, de een rood en de ander blauw. Vervolgens maakten de beide teams zich klaar bij hun eigen ‘kamp’ en verzamelpunt. Beide teams kregen kort de tijd om hun vlag te verstoppen in de buurt van het ‘thuiskamp’ en de teamcaptain verdeelde de rangkaarten, zoals een verkenner (2), luitenant (5), generaal (9) of een bom (0), onder de teamleden. Na het startsignaal was het aan beide teams om de vlag van de tegenstander te vinden en terug te brengen naar het eigen ‘kamp’. Tegenstanders konden in het niemandsland worden uitgeschakeld door hen af te tikken met een hogere rangkaart dan waarmee de speler in het veld liep. Degene met de laagste rangkaart was af en moest terug naar het thuiskamp voor een nieuwe rangkaart om terug het veld in te mogen. Bij een gelijkspel (bieden een rangkaart met hetzelfde nummer) waren beide spelers af. Het team dat als eerste de vijandelijke vlag wist te veroveren of die alle tegenstanders wist uit te schakelen door hen af te tikken was de winnaar van de slag.

Vanwege de spanning, rivaliteit en de spelers die bloedfanatiek door het bos aan het rennen en vliegen waren, zijn meerdere rondes gespeeld totdat iedereen was afgemat en de ‘vrede’ tussen beide teams was getekend. 

BBQ en een hele bonte avond
In de avond kon iedereen genieten van een welverdiende en bourgondische BBQ. Verschillende soorten vlees en salades en de BBQ-skills van Somchai en Roy, vormden het recept voor een geslaagde avondmaaltijd. Nadat alle buikjes waren gevuld werd het avondprogramma voorbereid.

Nadat iedereen zich verzameld had op het binnenplein werd iedereen door Jaco, namens de AC, bedankt voor de aanwezigheid en inzet. Als voorzitter van de vereniging werd daarna door Jaco kort stilgestaan bij het jubileum van 25 jaar ZVH en werden de vrijwilligers in het zonnetje gezet waarbij zij een aardigheidje als blijk van waardering ontvingen. Na dit korte formele praatje was het tijd voor ontspanning en vertier met de bonte avond. Verschillende acts werden opgevoerd met dansjes en liedjes waarbij sommige deelnemers zich speciaal hadden uitgedost als verschillende dieren en er verscheen zelfs een dinosaurus ten tonele! Zelfs het publiek werd bij de acts betrokken zodat er uit volle borst werd meegezongen en alle dansmoves uit de kast werden gehaald bij de ‘Macarena’, de ‘Kabouterdans’ en natuurlijk de klassieker: ‘Hoofd-schouders-knie-en-teen’. Het was echt één grote dolle boel waarbij er veel werd gelachen en de voetjes letterlijk van de vloer gingen. Na de bonte avond werd er tot in de vroege uurtjes gezellig met elkaar buiten gezeten.

Houdoe en bedankt
Na de leuke, uitdagende maar ook vermoeiende activiteiten was het op zondagochtend dan helaas ook weer tijd om het gezellige Brabantse Oirschot te verlaten en terug naar huis te gaan. Iedereen ging voldaan uit Oirschot weg en kon de rest van de zondag gebruiken om de gemiste slaap een beetje in te halen.

De AC kijkt met een goed en voldaan gevoel terug op een fantastisch weekend. De foto’s die tijdens het weekend door onze fotograaf Patrick zijn gemaakt, zijn op de website via de fotoalbums te bekijken (of klik op deze link). Vanaf deze plaats willen wij iedereen nogmaals bedanken voor de aanwezigheid en natuurlijk iedereen die op wat voor manier dan ook een steentje heeft bijdragen om het kamp tot een succes te maken.