Minke zwemt pr van 25 seconden en Xander doorbreekt magische grens

SLIEDRECHT – Terwijl de Sint zijn intrede deed in Hardinxveld, kwamen de zwemmers van SG-HGA op zaterdag 19 november in actie in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht tijdens de tweede ronde van de KNZB-competitie. De ploeg was ijzersterk en wist in totaal 16 nieuwe persoonlijke records en 17 medailles te behalen. De wedstrijd werd gestart met de 100 meter vlinderslag waarbij Linda Sterk-Buijk bij de dames het zilver wist te bemachtigen in een tijd van 1.20.28. Bij de heren zwom Jaco Huisman naar het brons in 1.15.84, André Sterk tikte als zesde aan in 1.18.28 en Somchai Vat kon helaas geen tijd noteren vanwege een diskwalificatie. Sarah van Roon zwom op de 50 meter vrije slag een mooie tijd van 40.04 wat een vijfde plek opleverde. Op de 50 meter schoolslag kwamen meerdere zwemmers in actie. Zo zwom Elise Hagenaar naar de tweede podiumplek in 44.21 wat een pr van een seconde betekende. De jongens maakten er een spannende strijd van, waarbij Xander Schoneveld het brons en een pr van ruim 2 seconden wist te behalen met 38.97 op de klokken. Julian Korevaartikte als vierde aan in 40.69, wat een pr van 3 seconden betekende en Sjoerd Noordermeer kon door een dis geen tijd noteren. Linda (39.24) en Amelie Wolff (43.27) kwamen voor de dames uit en behaalden respectievelijk de tweede en zesde plek. Bij de heren zwom niemand een pr maar Somchai(37.83) nam revanche en bemachtigde de zilveren medaille. Jaco (38.90) tikte net iets later aan en behaalde het brons en André (40.25) kwam als zevende binnen. Bij de 100 meter rugslag zwom Lotte Spelt naar het zilver in 1.32.64 en dit leverde haar ook nog eens een pr op van bijna 6 seconden. Minke Verdoold zwom met een tijd van 1.45.75 een mooi pr van ruim 21 seconden. Floris van Son kwam in actie op de 50 meter schoolslag en zwom met 57.81 naar een klein pr en een zilveren medaille toe. Lindsey Kortenoever zwom op haar beurt een mooie tijd van 57.19.

Na de jurywissel startte het tweede deel van de wedstrijd en deze werd afgetrapt met de 100 meter wisselslag. Sarah kon door een dis helaas geen tijd noteren. Op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag, kwamen eerst de dames in actie. Linda (1.10.43) zwom naar de derde podiumplek en Amelie(1.10.71) belande met een klein verschil net naast het podium. Jaco (1.01.66) tikte bij de heren als tweede aan en André (1.02.92) zwom snel genoeg voor de derde plaats. Somchai(1.03.87) zwom een klein pr maar moest genoegen nemen met de vijfde plek. Elise zwom net geen pr maar mocht wel de zilveren medaille in ontvangst nemen. Xander wist de magische grens te doorbreken en zwom met 59.37 onder de minuut en dit leverde hem een pr van 2 seconden en een gouden medaille op. Julian tikte als derde aan in 1.05.88. Sjoerd volgde als vierde met een klein pr in 1.06.14. Lotte zwom met een pr van 2 seconden naar het goud op de 50 meter vlinderslag in 40.33 en Minke tikte aan in 57.32 wat de grootste pr van de dag betekende van maar liefst 25 seconden! Floris mocht voor de tweede keer het zilver ophalen en zwom de 100 meter wisselslag in 2.16.67, wat een pr van 8 seconden opleverde. Lindsey sloot de individuele afstanden af met de 100 meter wisselslag maar kreeg helaas een dis waardoor er geen tijd kon worden opgeschreven.

Zoals altijd werd de wedstrijd afgesloten met estafettes. Deze keer stond voor de dames de 4×100 meter vrijeslag en voor de heren de 4×50 meter vrije slag op het programma. Het damesteam bestaande uit AmelieEliseLotte en Lindazwom met 4.59.39 op de klokken naar de tweede plaats. SomchaiJacoAndré en Xander zwommen voor de heren naar het hoogste podium in 1.52.02.

Met alle persoonlijke records en behaalde medailles waren de zwemmers van SG-HGA goed op dreef. De volgende wedstrijd vindt plaats op zaterdag 17 december in zwembad Het Alexanderhof in Rotterdam.