Zwemmers SG-HGA als een vis in het water in Rotterdam

ROTTERDAM – Op 17 december vond de eerste wedstrijd plaats van de Meerkampcompetitie in zwembad ‘Het Alexanderhof’ in Rotterdam. De zwemmers van SG-HGA behaalden tijdens deze ronde 27 persoonlijke records en 22 medailles. De wedstrijd werd geopend met de 400 meter vrije slag waarbij Elise Hagenaar het goud wist te behalen in 5:43.95, wat een pr van 11 seconden betekende.  Merel van Wijk tikte met 6:55.89 als vijfde aan. Bij de heren behaalde Edward Korevaar het goud in 5:11.81, Julian Korevaar zwom een pr van een seconde en mocht het brons om zijn nek hangen met een tijd van 5:33.70 en Somchai Vat zwom met 5:34.82 een pr van 26 seconden, maar behaalde net geen podiumplek. Op de 50 meter vrije slag tikte Linda Sterk-Buijk als snelste aan met 29.82 op de klokken. Merel zwom met een mooie race naar de vijfde plek, maar behaalde net geen pr. De heren zorgden voor een SG-HGA-podium want Jaco Huisman (27.82), André Sterk (28.33) en Somchai (28.82) sleepten respectievelijk het goud, zilver en brons in de wacht. Joost Elich kwam als zevende binnen in 29.45. Bij de jongenszwom Julian (30.20)naar het goud en Xander Schoneveld kon door een diskwalificatie helaas geen tijd noteren. Minke Verdoold zwom de 50 meter in 41.63, wat haar een bronzen medaille en een pr van 11 seconden opleverde en Sarah van Roon zwom in haar leeftijdsgroep met 40.29 net geen pr en tikte als vierde aan. Floris van Son kreeg helaas een dis en kon daardoor geen tijd op de 50 meter noteren. Op de 200 meter wisselslag zwom Merel naar het brons met 3:36.56 op de klokken. Joost tikte bij de heren als derde aan in 2:46.67, wat een pr van 18 seconden opleverde. André (2:51.54) kwam op deze afstand als vierde binnen en Somchai (2:56.91) volgde als zesde. Elise behaalde met 3:03.45 net geen podiumplaats maar zwom wel een pr van 25 seconden. Xander (2:40.75) en Julian (2:59.10) behaalden beiden zowel een pr als een medaille, respectievelijk 28 seconden en goud en 12 seconden en zilver. Minke zwom de afstand in 3:50.50, wat goed was voor zilveren medaille.

Na de jurywissel vervolgde de wedstrijd met de 100 meter wisselslag. Sarah zwom een mooie race maar moest helaas genoegen nemen met een dis. Floris zwom met 2:05.78 een pr van 10 seconden en mocht het brons ophalen. Bij de 50 meter schoolslag was Linda (39.08) weer de snelste in haar leeftijdsgroep en Merel tikte met 51.04 als zesde aan. De heren konden het 1-2-3tje niet herhalen. Somchai (38.21)zwom naar het brons, Jaco werd nipt vierde met 38.30, Joost behaalde een klein pr en zwom naar de zesde plaats en André (39.90) kwam als zevende binnen. Xander wist met 40.20 een zilveren medaille te behalen en Julian zwom naar het brons in 44.50. Minke zwom een pr van vier seconden en behaalde daarmee de derde podiumplek. Sarah zwom ook een pr van vier seconden en wist het zilver te behalen. Floris werd met een klein pr vierde in 56.24.

De wedstrijd werd deze keer niet afgesloten met een estafette maar met de 25 meter rugslag. Bij de dames zwom Elise met 17.03 een klein pr en behaalde de vijfde plek. Linda tikte met 17.50 als tiende aan en Sarah werd met 20.78 elfde. Merel tikte als dertiende aan met een pr van 6 seconden in 22.35 en tot slot kwam Minke met 22.86 als vijftiende binnen met een pr van 7 seconden. Bij de heren behaalde Xander het zilver en een pr van een halve seconde, met 15.07 op de klokken. André (16.42), Joost (16.88) en Jaco (16.92) behaalden alle drie een pr en volgden elkaar op als vijfde, zesde en zevende. Somchai werd tiende met 17.91, Julian volgde als elfde met 18.24 en Floris kwam met 24.48 als zestiende aan wat voor hem een pr van 5 seconden betekende.

De zwemmers van SG-HGA hebben hun beste beentje weer voorgezet en dat werd beloond met de vele pr’s en medailles. De volgende wedstrijd, de derde KNZB-ronde, vindt plaats op zaterdag 28 januari 2023 in Sliedrecht.