Ilse Kraaijeveld zwemt hattrick met het behalen van 3 gouden medailles

GORINCHEM – De zwemmers van ZVH verschenen op zaterdag 11 november aan de start in het Caribabad in Gorinchem voor de tweede ronde van de KNZB-competitie. De wedstrijdploeg behaalde  15 persoonlijke records en 14 medailles, wat een zeer mooi resultaat is.

De wedstrijd startte met de 200 meter wisselslag. Bij de heren behaalde Xander Schoneveld met een pr van 5 seconden het goud in 2.35.93 en Julian Korevaar veroveren het brons in 2.42.38 met een pr van 10 seconden. Somchai Vat tikte als vierde aan in 2.43.50, Jaco Huisman volgde als vijfde met 2.44.50 en André Sterk werd negende met 2.51.08 op de klokken. Bij de dames ging Ilse Kraaijeveld er met het goud vandoor in 2.39.75. Merel van Wijk kwam als veertiende binnen in 3.32.80 en Carletta de Leeuw kon helaas geen tijd noteren vanwege een diskwalificatie. Op de 400 meter vrije slag won Sarah van Roon het zilver in 5.52.80. Sjoerd Noordermeer tikte met 2.57.59 als vijfde aan bij de 200 meter wisselslag en Lotte Spelt werd op deze afstand achtste in 3.17.92. De meisjes mochten daarna in actie komen op de 200 meter vrije slag waarbij Frédérique Vink met een pr van 23 seconden met 2.59.08 de vijfde tijd zwom doordat zij de b-tijd kreeg toegewezen. Christie de Rover tikte als twaalfde, met een pr van 20 seconden, aan in 4.02.29.

Na de jurywissel stond de 100 meter vlinderslag op het programma. Edward Korevaar en Xander behaalden beiden het podium, waarbij Edward (1.11.34) het goud en Xander (1.11.72) het zilver mocht ophalen. Julian (1.14.17) eindigde als zesde met een pr van 10 seconden en Somchai (1.16.88), Jaco (1.17.29) en André (1.24.70) volgden elkaar op. Ilse behaalde haar tweede gouden medaille in 1.09.94 en Merel zwom deze afstand in 1.40.89. David Zonneberg zwom de 100 meter rugslag als eerste afstand en tikte als vierde aan in 1.50.80. Bij de meisjes zwom Cindy Hagenaar met 1.46.21 de bronzen tijd en Lindsey Kortenoever tikte net iets later als vierde aan in 1.47.02. Bij de 4×50 meter vrije slag streden Lotte, Sjoerd, Sarah en David voor de eer. Het estafetteteam behaalde na een spannende race de vijfde plaats met 2.21.41. Sarah behaalde op de 100 meter vlinderslag het zilver in 1.37.78. Bij de jongens zwom Sjoerd naar het brons met 1.27.42 op de klokken en Lotte zwom in haar leeftijdscategorie 1.44.44 wat goed was voor een pr van 5 seconden. Bij de meisjes behaalde Frédérique de negende plaats in 1.45.41 en Christie zwom de race in 2.16.11. De 50 meter vrije slag was de laatste individuele afstand van de dag. Bij de heren zwom Edward (27.43) naar het zilver en Jaco (27.54) mocht het brons om zijn nek hangen. Xander (27.76) tikte hierbij nipt als vierde aan, Somchai kreeg de b-tijd toegewezen en werd met 28.27 zesde, André kwam met 28.54 net ietsje later binnen en Julian kon een tijd van 29.37 noteren. Ilse behaalde voor de derde keer goud met 29.24 als tijd, Carletta kwam met een pr van een seconde in 35.58 binnen en Merel tikte aan in 37.83. David behaalde met 43.36 bij de jongens de vijfde plaats. Lindsey zwom bij de meisjes een mooie tijd van 40.44 wat een bronzen medaille en een pr van 3 seconden betekende en Cindy tikte hierbij aan in 43.04.

Tot slot waren er nog twee estafettes. Op de 4×50 meter vrije slag zwom ZVH 1, bestaande uit Somchai, Jaco, Edward en Xander, de snelste tijd en samen konden zij 1.50.96 noteren. ZVH 2, bestaande uit Julian, Sjoerd, David en André, zwom een goede race en tikte aan in 2.13.20. De dames mochten de 4×100 vrije slag zwemmen en het team van ZVH met Ilse, Merel, Lotte en Linda Sterk-Buijk behaalde met 4.57.00 de vierde plaats. ZVH heeft mooie resultaten behaald en de zwemmers kunnen trots zijn op de gezwommen resultaten. De volgende wedstrijd, de derde ronde van de Zevenkampcompetitie op 2 december, vindt plaats in ‘Het Alexanderhof’ in Rotterdam