Goede start voor ZVH tijdens eerste wedstrijd Meerkampcompetitie

PAPENDRECHT – Op zaterdag 14 september kwam de wedstrijdploeg van ZVH voor de eerste keer dit seizoen in actie in het Sportcentrum in Papendrecht. De ploeg behaalde 19 persoonlijke records en er werden vier medailles mee naar huis genomen.

De wedstrijd startte met de 200 meter rugslag. Ilse Kraaijeveld behaalde bij de dames de 4e plaats met 2.34.48 op de klokken en Sarah van Roon tikte met 2.52.55 als 10e aan. Lotte Spelt kwam als 16e binnen met 3.16.21 en Carletta de Leeuw tikte als 17e aan in 3.24.14. Bij de heren behaalde Edward Korevaar met 2.33.21 een pr van 6 seconden en de 4e plaats, André Sterk noteerde 2.55.60 en zwom daarbij de 11e tijd en Julian Korevaar tikte aan als 14e met een pr van bijna 3 seconden met 2.58.61. Bij de 50 meter vrijeslag zwom Ilse bij de dames naar het goud met 27.95. Linda Sterk-Buijk tikte met 30.11 als 5e aan en Carletta zwom een pr van 1 seconde met 37.23 de 9e tijd. Bij de heren zwom Jaco Huisman 27.90 en belandde daarmee net naast het podium. Sjoerd Noordermeer behaalde de 7e plaats met 29.31 en André eindigde als 8e met 29.58 op de klokken. Bij de meisjes tikte Christie de Rover als 15e aan in 42.39 wat goed was voor een pr van 2 seconden en Cindy Hagenaar werd in haar categorie 9e met een pr van bijna 3 seconden in 42.82.

Na de jurywissel gingen de dames van start op de 100 meter schoolslag. Ilse behaalde het zilver met 1.22.24 als eindtijd en Linda werd 4e met 1.23.78. Bij de heren volgden Jaco (9e, 1.24.38), Edward (10e, 1.26.08) en Sjoerd (11e, 1.35.78) elkaar op. Sarah behaalde op de 100 meter schoolslag het brons en een pr van 4 seconden met 1.31.58 op de klokken. Lotte zwom de 50 meter vrijeslag met een pr van ruim 1 seconde in 31.91 en tikte als 6e aan. Christie zwom de 100 meter wisselslag in 1.45.12 en tikte hiermee als 12e aan. Cindy zwom op de 50 meter rugslag de zilveren tijd met 46.75 op de klokken.

De wedstrijd werd afgesloten met de 25 meter schoolslag, verdeeld in twee leeftijdsgroepen. Cindy kon in de eerste groep 25.35 noteren en behaalde daarmee de 23e plaats en een pr van 2 seconden. De andere zwemmers waren ingedeeld in de tweede groep en zij zwommen mooie resultaten. Ilse zwom 16.47 en behaalde daarmee een klein pr, Linda tikte aan in 17.20 en zwom een pr van 2 seconden, Edward tikte met een pr van 6 seconden aan in 17.75, Jaco kwam met een klein pr binnen in 17.76, André volgde met 18.11 als eindtijd, Julian tikte aan in 18.49, Sarah had een klein pr met 18.70, Sjoerd eindigde met 18.75 en hij had hiermee een pr van bijna 10 seconden, Lotte had een klein pr met 19.04, Carletta zwom een pr van 4 seconden met 20.23 op de klokken en Christie tikte aan in 22.64.

ZVH kan terugkijken op een geslaagde en gezellige wedstrijd. De ploeg behaalde 19 persoonlijke record en 4 medailles en Sjoerd mocht de grootste verbetering van de dag op zijn naam zetten. De volgende wedstrijd staat voor zaterdag 5 oktober op de planning en deze wordt gezwommen in Sliedrecht.