Somchai Vat verbetert persoonlijk record met 11 seconden!

posted in: Uncategorized | 0

PAPENDRECHT – De zwemmers van SG-HGA kwamen op zaterdag 18 maart in actie tijdens de tweede ronde van de Meerkamp in Sportcentrum Papendrecht. Tijdens deze wedstrijd behaalde de ploeg 23 persoonlijke records en 22 podiumplaatsen. De wedstrijd ging van start met de 400 meter wisselslag. Xander Schoneveld zwom deze afstand in 5.18.44 en behaalde daarmee het brons. Somchai Vat tikte als tiende aan met 6.18.11, wat een verbetering betekende van 11 seconden! Merel van Wijk noteerde 7.38.51 als eindtijd. Bij de 50 meter vlinderslag kwamen alle leeftijden in actie. Amelie Wolff zwom in 36.61 naar het brons toe en Merel tikte als vierde aan in 42.85. Beide dames behaalden net geen pr. Elise Hagenaar werd in haar leeftijdsgroep nipt vierde in 40.06, wat ook net geen pr was. Lotte Spelt kon ook geen pr noteren maar met 41.00 op de klokken zwom zij een mooie race en behaalde zij het hoogste podium. Bij de heren zwom Edward Korevaar naar het zilver in 31.26. Jaco Huisman tikte net iets later aan in 31.64 en behaalde daarmee het brons en een klein pr. Joost Elich (32.81) en André Sterk (32.88) tikten zonder pr respectievelijk als zesde en zevende aan. Bij de jeugd maakten de jongens het 1-2-3tje weer waar. Xander bemachtigde het goud met een klein pr in 30.43, Julian Korevaar sleepte het zilver binnen met een klein pr in 33.11 en Sjoerd Noordermeer pakte het brons met 35.71 op de klokken. Sarah van Roon tikte als vierde aan in haar leeftijdscategorie maar zwom wel 10 seconden van haar tijd af. Bij de 100 meter schoolslag zwom Amelie naar het zilver toe en Merel viel helaas buiten het podium. Ook Elise kwam helaas niet verder dan de vierde plaats en wist haar tijd niet te verbeteren. Lotte zwom daarentegen een mooie race en wist met 1.37.71 een pr van 2 seconden en een bronzen medaille binnen te slepen. De heren eindigden op de 100 meter schoolslag allemaal buiten het podium. Somchai kwam met 1.22.78 als beste uit de bus en eindigde als vierde. Hij werd gevolgd door Joost met 1.25.11, wat hem een klein pr opleverde. Jaco (1.27.16) en André (1.32.75) eindigden respectievelijk als achtste en tiende. Bij de jongens bereikte Sjoerd (1.31.24) de tweede podiumplaats en Julian (1.31.96) behaalde een klein pr en een bronzen medaille.

Na de jurywissel verscheen Sarah aan de start voor haar 100 meter schoolslag en zij wist een pr van ruim 4 seconden te zwemmen wat haar een zilveren medaille opleverde. Na de schoolslag volgde de 50 meter rugslag waarbij Amelie (36.84) het brons om mocht hangen en Merel (47.37) een pr van ruim een seconde kon noteren. Elise tikte met 37.03 wederom als vierde aan en Lotte (43.21) behaalde bij haar leeftijdsgenoten een klein pr maar zwom wel naar het zilver toe. Edward zwom met 33.11 een klein pr en dit leverde hem ook een zilveren medaille op en André bereikte met 35.21 op de klokken de derde podiumplaats. Somchai (37.29) en Joost (37.53) kwamen als vijfde en zesde binnen. Jaco (38.23) volgde dan wel als achtste, hij behaalde wel een klein pr wat zeer bijzonder voor hem was. Xander behaalde bij de jongens met 32.23 de eerste plaats, Julian zwom naar het brons in 37.47 en Sjoerd tikte met 39.20 als vierde aan. Sarah wist bij de minioren naar het zilver te zwemmen en tikte aan met 46.91. De wedstrijd werd deze keer afgesloten met de 25 meter vrije slag all-in. André (12.29, 3e) was de enige die op het podium belandde. Maar helaas werden er op dit onderdeel geen medailles uitgereikt. De anderen kwamen als volgt binnen: Somchai (12.72, 4e), Sjoerd (12.85, 5e), Xander (12.90, 6e), Jaco (12.93, 8e), Joost (13.06, 9e), Julian (13.22, 10e), Amelie (13,89, 14e), Elise (14.65, 26e), Lotte (15.06, 28e) en Merel (17.26, 38e). Als hekkensluiter kwam Sarah nog in actie en zwom met 17.54 een klein pr naar het goud.

Na de wedstrijd vertrok de wedstrijdploeg naar ‘Wokplanet the Bridge’ voor een gezellige en geslaagde teambuilding. De volgende wedstrijd, de derde ronde van de Meerkamp, vindt plaats op zaterdag 15 april in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht.