SG-HGA schittert in Sliedrecht en behaald 28 keer blinkend eremetaal

SLIEDRECHT – De zwemmers van SG-HGA kwamen op 15 april in actie tijdens de derde ronde van de Meerkamp in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht. Tijdens deze sportieve en gezellige wedstrijd wist de wedstrijdploeg 26 persoonlijke records te verbreken en 28 keer het eremetaal binnen te slepen.

De wedstrijd begon met de 200 meter rugslag gemengd. Xander Schoneveld was hierbij de snelste en zwom met een tijd van 2.33.98 naar het goud toe. Edward Korevaar tikte aan in 2.39.23 en behaalde daarmee het zilver. Elise Hagenaar kwam met een pr van zeven seconden als vijfde binnen in 2.55.39 en Julian Korevaar eindigde als zesde met 3.04.75 op de klokken. Ook de 200 meter wisselslag was gemend en hierbij behaalde Jaco Huisman het hoogste podium in 2.43.18. Joost Elich tikte snel daarna als tweede aan met een tijd van 2.43.98, wat hem een pr van twee seconden opleverde. Julian (2.52.46) volgde als vierde maar wel met een pr van zeven seconden. Amelie Wolff (2.54.75), Sjoerd Noordermeer zwom een pr van 30 seconden en tikte aan in 2.57.13 wat goed was voor de vijfde plaats. Lotte Spelt (3.14.93) en Sarah van Roon (3.30.62) kwamen respectievelijk als zesde, achtste en negende aan. Op de 50 meter vrije slag zwom Elise Hagenaar in haar leeftijdscategorie een klein pr naar de vierde plaats met een tijd van 31.83, Lotte behaalde het goud met een klein pr in een tijd van 33.29 en Sarah werd vijfde met 40.25. André Sterk (27.88) wist bij de heren het hoogste podium te behalen en Edward (27.91) mocht het zilver ophalen. Jaco (28.80) greep net naast het podium en eindigde als vierde en Joost (30.64) moest genoegen nemen met de zevende plaats. Xander mocht wederom een gouden medaille ophalen met 27.57, Julian zwom naar het brons in 29.75 en Sjoerd tikte net als vierde aan in 30.45. Floris van Son zwom met 44.12 naar een bronzen medaille toe en dit leverde hem ook nog een pr van 4 seconden op.

De 100 rugslag volgde als derde afstand en hierbij kwam Amelie in actie wat haar met een tijd van 1.19.63 een gouden medaille opleverde. Ook Lotte behaalde het goud in haar leeftijdscategorie met een tijd van 1.33.57. Edward (1.11.96) zwom ook naar het goud en André (1.18.13) kwam als vierde binnen. Xander zwom met 1.11.15 naar een hattrick toe en behaalde voor de derde keer deze dag een gouden medaille. Julian werd helaas gediskwalificeerd en kon dan ook geen tijd noteren. Floris zwom een nette tijd van 1.58.68 en zwom daarmee naar de derde podiumplek. Bij de 50 meter schoolslag behaalden Amelie (44.29) en Elise (44.85) beiden het zilver in hun leeftijdscategorie. Lotte wist het goud te bemachtigen met 44.85 op de klokken en Sarah zwom met een pr van twee seconden naar het zilver met een tijd van 49.18. Jaco (37.92) en Joost (39.02) mochten respectievelijk het zilver en brons ophalen en André zwom met 42.29 naar de zesde plaats toe. Xander moest deze keer zijn meerdere erkennen maar wist toch het zilver te behalen in 41.00. Vlak hierna volgden Julian (41.98) en Sjoerd (44.28) als derde en vierde, wat voor Julian brons betekende. Floris sloot de rij in stijl en zwom in 54.08 naar het goud en een pr van twee seconden toe.

Tot slot werd de 25 meter vlinderslag gezwommen. André (13.46), Julian (13.91) en Xander (13.92) zorgden voor een SG-HGA-podium en stelden het goud, zilver en brons veilig. Joost volgde in 14.85 als zevende, Jaco tikte als negende aan in 14,90 en Sjoerd volgde als elfde in 15.35. Amelie eindigde als veertiende met 16.39 op de klokken en Elise (17.41) en Lotte (17.43) volgden als respectievelijk zeventiende en achttiende. Sarah behaalde het goud met 20.19 op de klokken en Floris zwom in 27.89 naar de vijfde plaats.

Het was een gezellige en sportieve wedstrijd en de wedstrijdploeg mag trots zijn op de behaalde resultaten. Er zijn mooie tijden gezwommen en er is een record aan eremetaal binnengesleept. De volgende wedstrijd, deel 4 van de nationale zwemcompetitie (de finale van de KNZB), vindt plaats op zaterdag 22 april in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht.