Zwemmers SG-HGA in vorm tijdens de Netherlands Invitational

EINDHOVEN – Op zaterdag 10 juni zijn een aantal zwemmers van SG-HGA in actie gekomen tijdens de eerste dag van de Netherlands Invitational, een internationale lange baan zwemwedstrijd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Een groep van 9 zwemmers en 3 coaches vertrok in de ochtend richting Eindhoven om mee te doen aan deze bijzondere wedstrijd. Niet alleen omdat de wedstrijd plaatsvond in een 50-meter bad maar ook omdat het een internationale zwemwedstrijd betrof, waarbij er naast Nederlandse verenigingen ook teams uit onder andere België en Duitsland van de partij waren.

Xander Schoneveld en Edward Korevaar mochten het spits afbijten en verschenen aan de start voor de 100 meter rugslag. Xander zwom zijn race in 1.11.54 en tikte als vierde aan waardoor hij net naast het podium belandde. Edward wist in zijn leeftijdscategorie de vijfde plaats te behalen met 1.13.63 op de klokken, wat een klein pr betekende. Op de 50 meter vrije slag zwom Sarah van Roon deze afstand met een pr van bijna 3 seconden in 36,59. Lotte Spelt behaalde een klein pr en zwom een mooie race in 33.09. Ook Elise Hagenaar zwom een klein pr en tikte aan in 32.04. Amelie Wolff ging goed van start maar behaalde met 32.14 op de klokken net geen pr. Tot slot verscheen Carletta de Leeuw aan de start en zij zwom de 50 meter in 37.93 en zwom daarmee ook net iets boven haar tijd. Sjoerd Noordermeer kwam voor de eerste keer in actie op de 50 meter schoolslag en hij zwom dit in 42.50 wat een klein pr betekende. Sarah zwom de 200 meter schoolslag als tweede afstand van de dag en zij deed dit in 3.47.13 op de klokken, waarmee zij als dertiende eindigde. Lotte zwom de 200 meter in 3.37.54, wat goed was voor een twaalfde plek en helaas net geen pr betekende. Ook Carletta zwom helaas geen pr, maar met een mooie race zwom ze de afstand in 3.48.75 en behaalde daarmee de achtste plek. Voor de pauze zwommen Xander, Sjoerd en Edward nog de 200 meter vrije slag. Xander tikteals zesde aan in 2.22.03 en behaalde daarmee een pr van 16 seconden. Sjoerd eindigde als tiende en wist de afstand te zwemmen met een pr van 11 seconden in 2.34.50. Edward zwom in de volgende serie naar de zesde plaats in 2.22.62, wat net geen pr opleverde.

Na de pauze vervolgde de wedstrijd met 100 meter rugslag dames/meisjes. Sarah zwom deze afstand in 1.32.55 en behaalde daarmee een pr van 3 seconden. Elise behaalde de negende plaats in 1.23.80 en in de volgende serie zwom Amelie de tijd van 1.22.76 en Carletta deed dit in 1.44.81. Voor alle drie de dames zat er helaas geen pr in het vat. Julian Korevaar mocht voor het eerst in actie komen op de 100 meter vlinderslag. Deze afstand zwom hij in 1.16.40 en behaalde daarmee de zesde plaats en een pr van bijna 9 seconden. Sjoerd tikte aan in 1.31.15 en behaalde daarmee zonder pr de tiende plaats. Sarah zwom de 50 meter schoolslag met een klein pr in 49.13. Lotte deed goed haar best maar greep net naast een pr in 44.39. Ook Elise (47.76) en Amelie (45.61) wisten geen pr te behalen. Xander werd voor zijn snelle race op de 50 meter vrije slag beloond met een bronzen medaille, nadat hij de afstand voltooide in 27.45. Julian tikte als zesde aan maar wist een klein pr te behalen met 29.29 en Sjoerd zwom zijn afstand in 30.24 wat goed was voor de dertiende plek. Tot slot verschenen Lotte en Elise aan de start voor de laatste afstand van de dag, de 200 meter vrije slag. Lotte zwom hierbij de mooie tijd van 2.57.27, wat een pr van 6 seconden betekende. Elise zwom een mooie stabiele race, maar met 2.45.41 was dit net geen pr.

Na afloop van de wedstrijd is de hele groep naar het dichtstbijzijnde ‘restaurant met de gouden bogen’ vertrokken om de behaalde resultaten te vieren. Al met al zijn er mooie tijden gezwommen, zijn een aantal pr’s verbroken, is er een medaille verdiend en was de wedstrijd voor iedereen een leuke ervaring. Gedurende de dag hing er een fijne en gezellige sfeer in het zwemstadion en dit alles smaakt zeker naar meer.