SG-HGA bereikt vierde plaats in KNZB-competitie

SLIEDRECHT – Tijdens de finale van de nationale zwemcompetitie op 22 april, was SG-HGA goed op dreef. In Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht werden mooie tijden gezwommen en er werden 10 medailles veroverd. Met alle behaalde resultaten gedurende de competitie heeft de wedstrijdploeg van SG-HGA de vierde plaats bereikt in de C-klasse Regio West van de KNZB-competitie.

De wedstrijd startte met de 50 meter vrije slag. Amelie Wolff en Merel van Wijk mochten het spits afbijten waarbij Amelie net naast het podium belandde in 31.42 en Merel zesde werd in 39.05. Bij de heren wist Jaco Huisman het brons te behalen met 27.67 op de klokken. Edward Korevaar (27.90) en Joost Elich (30.32) kwamen als vijfde en vijftiende binnen. Laurens van Beusekom beleefde zijn vuurdoop als wedstrijdzwemmer en werd met een mooie tijd, 28.82, achtste. Sarah van Roon kon door een diskwalificatie helaas geen tijd noteren op de 50 meter schoolslag. Op de 100 meter rugslag zwom Elise Hagenaar met een pr van 3 seconden naar het zilver toe in 1.18.96. Bij de jongens behaalde Xander Schoneveld met 1.09.85 het hoogste resultaat en een pr van 3 seconden, Julian Korevaar zwom een pr van 2 seconden en tikte met 1.26.24 als vierde aan. Sjoerd Noordermeer (1.28.83) behaalde net geen pr en kwam als vijfde binnen. De dames belandden helaas naast het podium maar Amelie zwom met 1.21.90 een mooie tijd en Merel behaalde een pr van 7 seconden met 1.35.67.

Op de 100 meter wisselslag wist Edward bij de heren het beste resultaat te boeken door met de b-tijd als zesde aan te tikken in 1.11.87. Jaco (1.16.60), Joost (1.17.65) en Laurens (1.21.48) volgden respectievelijk als twaalfde, dertiende en vijftiende. Lotte Spelt deed het op de 50 meter rugslag erg goed en werd met 2 seconden tweede met 41.16 op de klokken. Floris van Son behaalde op de 50 meter vrijeslag een bronzen medaille en een pr van bijna 3 seconden in 45.88.

Als tussendoortje volgde twee keer achter elkaar een estafette 4×50 meter vrijeslag. In de eerste ronde kwam het team van SG-HGA, bestaande uit Elise, Sjoerd, Lotte en Julian, in actie en wist als eerste binnen te komen met 2.05.94 op de klokken. Bij de tweede ronde verschenen twee teams van SG-HGA aan de start waarbij team 1, bestaande uit Elise, Xander, Amelie en Jaco, tweede werd in 1.59.26. Team twee, met Sarah, Joost, Merel en Laurens, werd vierde met 2.14.82 op de klokken.

Op de 100 meter vrije slag bereikte Sarah de achtste plaats in 1.28.44. Elise kwam ook individueel uit op de 50 meter vrije slag en zwom in 32.43 naar het zilver. Bij de jongens zwom Xander (27.61) naar het goud en Sjoerd behaalde het brons in 29.61 wat ook nog eens een klein pr betekende. Julian behaalde een klein pr met 29.65. Lotte behaalde het hoogst haalbare resultaat op de 100 meter schoolslag maar zwom met 1.37.83 net geen pr. Floris behaalde wederom brons op de 50 meter schoolslag en behaalde met 54.77 een pr van bijna 2 seconden.

De wedstrijd werd afgesloten met een estafette 8×50 meter vrijeslag. Sarah, Floris, Lotte, Sjoerd, Elise, Julian, Amelie en Xander wisten als team als eerste aan te tikken en daarmee lieten zij de concurrentie achter zich.

Tijdens de wedstrijd zijn mooie tijden gezwommen, persoonlijke records verbroken en er zijn weer een aantal medailles binnengesleept. De laatste wedstrijd van het seizoen, de finale van de Meerkamp, wordt gezwommen op zaterdag 17 juni en deze vindt traditioneel plaats in het buitenbad van Groot-Ammers.