ZVH goed van start bij eerste wedstrijd Zevenkamp

SLIEDRECHT – Op zaterdag 23 september was zwembad de Lockhorst in Sliedrecht het toneel van de eerste wedstrijd van de Zevenkampcompetitie. Deze ‘nieuwe’ competitie betekende nieuwe verenigingen waartegen de zwemmers van ZVH het op moesten nemen. ZVH liet zich niet gek maken en de inzet van de wedstrijdploeg resulteerde in 14 persoonlijke records en 8 medailles.

De wedstrijd begon met de 100 meter vrije slag dames junioren 4, waarbij Frédérique Vink aan de start verscheen en haar afstand voltooide in 1.26.35 wat haar een persoonlijk record van ruim 2 seconden opleverde. Sjoerd Noordermeer zwom op de 50 meter vlinderslag de tijd van 35.99 wat net geen pr betekende, maar hij behaalde hiermee wel een zilveren medaille. Op de 100 meter vrije slag dames senioren behaalde Merel van Wijk met 1.29.06 net geen pr maar ze zwom wel een mooie race. Bij de heren bleek de tegenstand een maatje te groot. Xander Schoneveld behaalde het beste resultaat met een vijfde plaats en 1.00.18 op de klokken en Jaco Huisman tikte met 1.01.09 als zesde aan. Beide heren behaalden geen pr. Het lukte Somchai Vat met 1.03.36 om wel een pr te zwemmen. Edward Korevaar zwom zijn race in 1.04.56 en Julian Korevaar deed dit in 1.05.48, waarbij hij, in tegenstelling tot zijn broer, wel een pr kon noteren. Bij de 50 meter vrije slag zwom Cindy Hagenaar naar het goud in een tijd van 42.38 wat goed was voor een pr van 5 seconden. Lindsey Kortenoever bemachtigde met 43.70 het zilver en behaalde ook nog eens een pr van ruim 7 seconden. Op de 50 meter vlinderslag was Sarah van Roon goed in vorm en zwom in 40.66, een pr van 8 seconden, naar het brons.

Na de jurywissel zwom Frédérique de 50 meter schoolslag in 49.36 wat haar een pr van 2 seconden opleverde. Bij de 100 meter wisselslag heren behaalde Sjoerd het brons in 1.20.62. Op de 100 meter rugslag dames behaalde Merel een klein pr in 1.44.74. Xander zwom de 100 meter rugslag in 1.11.01 en bereikte daarmee de zesde plaats. Edward tikte net iets later aan en werd met 1.11.40 zevende. Julian zwom met 1.24.58 een klein pr en Jaco zwom op zijn ‘favoriete’ slag 1.26.28 wat nog niet eens zo tegenviel. Somchai kon door een diskwalificatie helaas geen tijd noteren. Bij de 50 meter schoolslag minioren draaiden Cindy en Lindsey de rollen om. Lindsey zwom met 55.65 naar het goud en Cindy zwom deze keer naar het zilver in 58.63. Beiden zwommen daarnaast ook nog een mooi pr van 2 seconden. Sarah was de slotzwemmer van ZVH en zwom op de 100 meter rugslag de zilveren tijd van 1.28.19.

ZVH heeft mooie prestaties geleverd op deze eerste wedstrijd van het seizoen. Er zijn mooie tijden gezwommen, persoonlijke records verbroken en medailles gewonnen. De volgende wedstrijd, de eerste ronde van de KNZB-competitie, volgt al snel en vindt plaats op 30 september. De behaalde resultaten smaken naar meer en geven goede motivatie voor de komende wedstrijden.

Tot slot het volgende. Wedstrijden moeten natuurlijk worden voorbereid, waarbij onder andere gedacht moet worden aan het regelen van de officials bij wedstrijdorganisatie en het verwerken van in- en uitschrijvingen en uitslagen. Dit is het werk van de TC en er wordt een vervanger gezocht om deze taken over te nemen. Heb jij hier oren naar? Geef dan een reactie naar zvhbestuur@gmail.com.