33 persoonlijke records voor ZVH bij start KNZB-competitie

SLIEDRECHT – Op zaterdag 30 september was ZVH goed in vorm tijdens de eerste wedstrijd van de KNZB-competitie in zwembad de Lockhorst in Sliedrecht. De wedstrijdploeg behaalde 33 persoonlijke records en kon 8 medailles mee naar huis nemen.

De wedstrijd startte met een 4×100 meter vrije slagestafette waarbij Frédérique Vink, Christie de Rover, Sarah van Roon en Lieke de Rover namens ZVH aan de start verschenen. Met 6.45.48 zwommen zij een mooie race en een mooie tijd. Bij de individuele afstanden mochten de heren beginnen met de 200 meter vrije slag. Edward Korevaar zwom met 2.14.72 naar het brons en dit leverde hem ook nog een pr van 6 seconden op. Xander Schoneveld tikte als vijfde aan in 2.15.45 en dit was goed voor een pr van 23 seconden! Jaco Huisman tikte aan met 2.23.67 op de klokken en Julian Korevaar kon een pr noteren, hij zwom met 2.34.64 bijna 3 seconden van zijn pr af. Laurens van Beusekom zwom deze afstand voor het eerst en zette 2.37.07 neer. Bij de dames zwom Ilse Kraaijeveld haar race in 2.21.64 en behaalde daarmee het hoogste podium. Sarah van Roon behaalde op de 200 meter wisselslag het goud en zwom met 3.14.39 een pr van 16 seconden. Sjoerd Noordermeer kwam in actie op de 200 meter vrije slag en zwom naar het zilver met een pr van 12 seconden in 2.30.92. Bij de meisjes wist Lotte Spelt een pr van 12 seconden te zwemmen met 2.54.87 op de klokken. Frédérique Vink mocht zich aan de 400 meter vrije slag wagen en zij zwom deze afstand in 6.56.93. Voor Christie de Rover betekende de 400 meter haar individuele vuurdoop. Met 8.58.79 liet zij zich niet gek maken en zwom zij een mooie race.

Na de lange afstanden was het tijd voor de 100 meter wisselslag heren. Xander behaalde wederom de vijfde plaats en deed dit in 1.11.04, wat een klein pr betekende. Edward behaalde ook een klein pr met 1.11.13 en Jaco (1.14.45) wist helaas geen pr te behalen. Julian kon met een pr van 4 seconden (1.14.94) niet achterblijven en ook Laurens (1.21.25) behaalde een klein pr. Ilse behaalde bij de wisselslag met 1.12.60 net geen pr, maar ze ging wel voor de tweede keer met het goud aan de haal. David Zonneberg mocht na lang wachten dan ook eindelijk zwemmen en dit was niet zonder resultaat. David zwom zijn eerste afstand in 1.44.46 en behaalde daarmee niet alleen een knappe prestatie maar ook nog eens een bronzen medaille. Bij de meisjes ging het niet helemaal zoals gepland. Cindy Hagenaar, Lindsey Kortenoever en Lieke de Rover werden helaas gediskwalificeerd en konden daardoor geen tijd noteren. Voor het tussennummer stond een estafette op het programma. David, Lotte, Sjoerd en Frédérique zwommen de 4×100 meter wisselslag en zij deden dit heel knap in 6.16.07. Sarah zwom de 100 meter rugslag in 1.31.96 en zwom daarmee een klein pr. Sjoerd voltooide deze afstand op zijn beurt in 1.30.96. Bij de meisjes zwom Frédérique een mooie race in 1.42.01 en Christie deed dit in 2.23.89. Op de 50 meter schoolslag kwamen de heren weer in actie. Laurens (37.67), Jaco (39.29), Xander (39.76) en Julian (39.40) zwommen aardig snel maar alleen Julian wist een pr te behalen. Bij de dames behaalde Ilse voor de derde keer het goud met 37.79 als eindtijd. David behaalde op de 50 meter schoolslag het hoogste podium en zwom met 53.79 zijn gouden tijd. Lindsey behaalde een pr van 3 seconden met 54.71 en Cindy zwom deze afstand met een pr van 2 seconden in 1.02.17. Helaas voor Lieke kreeg zij op deze afstand een dis.

Tot slot werd er nog twee keer een estafette gezwommen. Laurens, Xander, Jaco en Edward streden op de 4×100 vrijeslag voor het hoogst haalbare resultaat. Dit was niet voor niets want met 4.14.49 behaalde zij een knappe tweede plaats. Sarah, Frédérique, Lotte en Ilse zwommen de 4×50 meter wisselslag en zij behaalden de vijfde plaats met 2.37.11 op de klokken. ZVH heeft wederom mooie prestaties geleverd. Met 33 (grote) pr’s en 8 medailles zijn er mooie resultaten geboekt!