Xander en Jaco volbrengen Koningsnummer onder de minuut

SLIEDRECHT – Op zaterdag 9 maart streed de wedstrijdploeg van ZVH in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht voor het hoogste resultaat tijdens de finale van de KNZB-competitie. De concurrentie was sterk maar desondanks werden er 14 persoonlijke records en 9 medailles behaald.

De wedstrijd ging van start met een 4×50 wisselslag estafette. Xander Schoneveld, Somchai Vat, Julian Korevaar en André Sterk zwommen namens de heren naar het hoogste podium en zij tikten aan in 2.05.32. Bij de 4×50 vrije slag dames zwommen Sarah van Roon, Yelka Vonk, Lotte Spelt en Ilse Kraaijeveld met 2.05.52 naar de tweede plaats. David Zonneberg kwam in actie op de 200 meter wisselslag. Hij zwom deze afstand in 3.58.31 en tikte daarmee als zesde aan. Sarah zwom deze afstand in 3.04.64 waarmee zij het goud en een pr van 10 seconden behaalde. Op het Koningsnummer, de 100 meter vrije slag, wisten Xander (58.51) en Jaco Huisman (59.89) onder de minuut te zwemmen en hiermee verbraken zij de ‘magische’ grens. Xander behaalde met zijn tijd het zilver en Jaco belandde helaas net naast het podium. André Sterk zwom zijn race in 1.01.96, Somchai tikte aan in 1.02.36 en Julian Korevaar zwom 1.07.01. Bij de dames tikte Ilse als eerste aan in 1.02.50, Carletta de Leeuw zwom naar de 1.21.99 en Merel van Wijk tikte aan in 1.28.07. Sjoerd Noordermeer kwam in actie op de 400 meter wisselslag en hij deed dit in 6.24.57. Lotte kon op deze afstand helaas geen tijd noteren wegens een dis. Daan Klop beleefde zijn vuurdoop op de 200 wisselslag maar helaas voor hem eindigde deze afstand in een dis en kon er geen tijd worden genoteerd. Christie de Rover wist deze afstand te zwemmen in 3.57.97 met een pr van 16 seconden. Cindy Hagenaar verscheen aan de start voor de 100 meter vrije slag en zij zwom 1.35.30. Lieke de Rover tikte hierbij aan in 1.42.92.

Na de jurywissel stond de 4×50 meter wisselslag voor de jeugd op het programma. David, Lotte, Sjoerd en Sarah tikten aan in 2.43.59 en dit was goed voor de vierde plaats. Na de estafette werd de 50 meter rugslag gezwommen. Xander wist voor de tweede keer het zilver te behalen met 31.73 op de klokken. André (34,80), Julian (35.73), Somchai (35.92) en Jaco (38.38) volgden daarna. Bij de dames zwom Ilse naar het zilver in 33.29. Yelka werd nipt vierde met 34.45, Carletta tikte aan in 46,85 en Merel kwam binnen in 47.43. David zwom de 100 meter vrije slag in 1.39.81 en Sarah wist bij de meisjes het brons veilig te stellen met de a-tijd met 1.17.90 op de klokken. Bij de jongens zwom Sjoerd met een pr van bijna 2 seconden met 1.03.97 naar het zilver en Lotte tikte in haar categorie aan in 1.15.52. Op de 100 meter wisselslag zwom Xander met 1.09.29 wederom naar het zilver en behaalde hiermee een hattrick. Somchai (1.13.57), André (1.15.20) en Jaco (1.15.52) behaalden geen podiumplaats. Julian moest genoegen nemen met een dis en kon geen tijd noteren. Ilse behaalde haar derde medaille door aan te tikken met 1.13.12 en daarmee behaalde zij het goud. Carletta (1.34.29) en Merel (1.38.84) volgden. Daan zwom de 100 meter vrije slag in 1.20.09 en Christie zwom in haar categorie 1.41.38 en behaalde een pr van 15 seconden. Cindy (50.55) en Lieke (56.43) zwommen de 50 meter rugslag als laatste individuele afstand van de dag. De wedstrijd werd afgesloten met de 8×50 meter vrije slag estafette. David, Lieke, Daan, Sarah, Sjoerd, Lotte, Xander en Ilse zwommen naar de vierde plaats met 4.37.41 op de klokken.Aan het einde van de wedstrijd werd een traditionele groepsfoto gemaakt, maar deze keer was ook onze kledingsponsor I.M. Brouwer aanwezig. De ploeg maakte tijdens de wedstrijd dan ook de blits met de gloednieuwe tenues die gedragen werden. Door de inzet van de zwemmers zijn weer mooie resultaten behaald. De volgende wedstrijd, ronde 4 van de zevenkampcompetitie, vindt plaats op zaterdag 16 maart en deze wordt gehouden in de Sportboulevard in Dordrecht. Na afloop van deze wedstrijd zal de ploeg gaan bowlen en wokken voor de jaarlijkse teambuilding.