Jarige Sjoerd Noormeer trakteert zichzelf op bronzen medaille

DORDRECHT – Op zaterdag 16 maart was een kleine maar gemotiveerde wedstrijdploeg van ZVH aanwezig tijdens de vierde ronde van ze Zevenkampcompetitie in de Sportboulevard in Dordrecht. De wedstrijd was bijzonder omdat de afstanden werden gezwommen in een 50 meterbad. In combinatie met een sterke tegenstand moest de wedstrijdploeg flink aan poten om de concurrentie bij te houden. In totaal werden er 5 medailles behaald en 6 persoonlijke records verbroken.

De wedstrijd werd afgetrapt met de 200 meter schoolslag. Bij de dames zwom Carletta de Leeuw deze afstand in 3.43.45 wat goed was voor een pr van 5 seconden. Bij de heren zwom Jaco Huisman met 3.15.44 naar de vijfde plaats. Somchai Vat kon ondanks een strakke race helaas geen tijd noteren vanwege een dis. Cindy Hagenaar was daarna aan de beurt en zij zwom de 50 meter schoolslag in 1.00.26 en dit was goed voor de vijfde plaats. Op de 100 meter vrije slag zwom Sarah van Roon naar het goud met 1.16.78 als snelste tijd op de klokken. Christie de Rover tikte in 2.04.03 aan op de 100 meter rugslag en Lotte Spelt zwom de 50 meter vrije slag in de tijd van 33.42. Sjoerd Noordermeer kwam in actie op de 50 meter vrije slag. De jarige job veroverde met 29.32 het brons en hij had daarmee een leuk verjaardagscadeautje te pakken.

Op de 100 meter schoolslag tikte Lotte vervolgens met een pr van 2 seconden aan in 1.39.13 en Carletta deed dit in 1.45.31. Bij de 100 meter schoolslag heren zwom Xander Schoneveld deze afstand in 1.26.58, Jaco deed dit in 1.29.61 en Julian Korevaar tikte aan in 1.36.87. Somchai had de grootste pech van de dag, want hij kon helaas weer geen tijd noteren vanwege een dis. Cindy zwom de 100 meter vrije slag als tweede afstand in 1.39.16 en dit leverde haar het goud op. Op de 200 meter wisselslag zwom Sarah wederom naar het goud en zij deed dit in 3.09.92. Christie zwom de 100 meter vrije slag in 1.39.57 en Lotte zwom hierna de 100 meter rug in 1.36.66. Carletta kwam in actie op de 50 meter rugslag waarbij zij aantikte in 49.68. Bij de heren zwom Xander bij de 50 meter rugslag naar het zilver met 33.73 op de klokken en Julian tikte hierbij aan in 41.52. Edward Korevaar beleefde ook een echte pechdag nadat hij op zijn enige afstand van de dag, de 50 meter rugslag, een dis kreeg door een te vroege start.

De wedstrijd werd afgesloten met de 400 meter wisselslag. Xander werd bij de heren vierde met 5.58.25 op de klokken. Julian tikte aan in 6.30.87 wat goed was voor een pr van een minuut en 20 seconden. Tot slot kon Sjoerd 7.04.20 noteren met een pr van 44 seconden.

De volgende wedstrijd, ronde 5 van de zevenkampcompetitie, vindt plaats op zaterdag 30 maart en deze wordt gehouden in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht.

Na afloop van de wedstrijd vertrok de wedstrijdploeg naar ‘Wok Planet en The Bridge’ in Papendrecht, waar ze met elkaar onder de noemer teambuilding wat leuks konden doen buiten het zwembad om. Tijdens het wokken was er een ruime keuze uit allerlei gerechten en bij het bowlen vlogen de ballen met volle vaart richting de pins, wat voor sommige zwemmers resulteerde in strikes, spares en andere mooie scores. Voor de wedstrijdploeg was het een erg gezellige afsluiter van de dag.