Sarah van Roon verbreekt persoonlijk record met 8 seconden

SLIEDRECHT – Op zaterdag 13 april vond in zwembad de Lockhorst in Sliedrecht de zesde ronde van de Meerkamp plaats. Het was een erg lange zit maar desondanks wisten de zwemmers van ZVH 14 persoonlijke records te verbreken en 3 medailles mee naar huis te nemen.

Edward Korevaar mocht namens ZVH het spits afbijten en hij zwom de 800 meter vrije slag in 10.13.36, wat hem de zesde plaats opleverde. Op de 200 meter wisselslag zwom Ilse Kraaijeveld naar het zilver met 2.35.34 op de klokken en Merel van Wijk tikte hierbij als zevende aan in 3.33.15. Bij de heren zwom Jaco Huisman deze afstand in 2.51.22 en Julian Korevaar tikte aan in 2.53.78, voor beide heren zat er geen tijdsverbetering in. Lotte Spelt ging van start op de 50 meter vlinderslag en zij zwom deze afstand met een klein pr in 39.29. Op de 50 meter vrije slag tikte Christie de Rover met een pr van 4 seconden aan in 44.56. Bij de 50 meter rugslag behaalde Sarah van Roon met 38.44 het brons en een pr van 2 seconden en Lieke de Rover zwom deze afstand in 56.00 wat goed was voor een pr van 6 seconden. David Zonneberg wist de 100 meter vrije slag te zwemmen in 1.34.80 en dit betekende een pr van een seconde. Voor Cindy Hagenaar werd de 50 meter rugslag helaas geen succes, want door een diskwalificatie kon zij geen tijd noteren.

Na de jurywissel beklommen Carletta de Leeuw, Ilse en Merel het startblok voor de 100 meter vrije slag. Ilse tikte hierbij aan in 1.02.00 en behaalde voor de tweede keer het zilver. Carletta zwom haar race in 1.21.89 en Merel deed dit in 1.29.66. Bij de heren kwamen Edward (1.00.80), Jaco (1.01.33) en Julian (1.09.21) in actie. Edward behaalde met deze tijd een pr van twee seconden. Helaas voor Jaco lukte het hem niet om het kunstje van de vorige keer, om onder de minuut te zwemmen, te herhalen. Lotte zwom de 100 meter wisselslag in 1.26.60 en behaalde daarmee de zesde plaats en een pr van 5 seconden. Op de 200 meter wisselslag tikte Christie aan in 3.58.92. Lieke zwom de 100 meter schoolslag in 1.49.84 wat goed was voor een pr van 5 seconden en Sarah moest op deze afstand helaas genoegen nemen met een dis. Bij de 50 meter rugslag jongens behaalde David de zevende plaats met 48.72 op de klokken. Cindy beleefde helaas een echte pechdag want ook op de 100 meter wisselslag kon zij geen tijd noteren vanwege een dis. De wedstrijd werd afgesloten met de 25 meter schoolslag, waarbij bijna de gehele wedstrijdploeg aan meedeed. Bij de minioren zwom Lieke haar race in 24.23, David tikte aan in 26.15 en Cindy mocht 27.49 op de klokken noteren. Bij de senioren was er sprake van waar zwemgeweld. De tijden volgden elkaar dicht achter elkaar op. Ilse tikte met een pr van 4 seconden aan in 16.79, Julian deed dit in 18.17, Jaco noteerde een pr van 3 seconden met 18.27 op de klokken en Lotte kwam binnen met een pr van 4 seconden in 19.32. Sarah zwom de afstand in 19.82 met een pr van 8 seconden, Merel tikte aan in 22.75 en dit leverde haar een pr op van 6 seconden en Christie deed dit in 22.94. Helaas voor Carletta volgde er een dis.

Sarah behaalde de grootste verbetering van de dag. Zij had een persoonlijk record van 8 seconden op de 25 meter schoolslag. Ondanks dat de wedstrijd erg lang duurde was er binnen de ploeg een gezellige sfeer en met 14 persoonlijke records en 3 medailles heeft ZVH mooie resultaten behaald. De volgende en tevens laatste wedstrijd dit seizoen, ronde 7 van de zevenkampcompetitie, vindt plaats op zaterdag 15 juni en deze wordt gehouden in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht.