16 persoonlijke records voor ZVH in paasweekend

SLIEDRECHT – Op zaterdag 30 maart, was de wedstrijdploeg van ZVH van de partij tijdens de vijfde ronde van de Meerkamp in de Lockhorst in Sliedrecht. Het was een korte maar spannende wedstrijd vanwege de vele sprintafstanden die op het programma stonden. De gezwommen tijden lagen hierbij erg dicht bij elkaar. De zwemmers behaalden deze dag 5 podiumplaatsen en er werden 16 persoonlijke records verbroken.

De wedstrijd startte met de 25 meter vrije slag. David Zonneberg werd bij de jongens vierde met 17.10 op de klokken. Bij de dames zwom Lotte Spelt deze afstand in 14.99 wat goed was voor een klein pr, Sarah van Roon deed dit in 15.55 met een pr van 2 seconden, Carletta de Leeuw tikte met een klein pr aan in 16.94 en Christie de Rover zwom haar race in 19.11. Helaas voor Lieke de Rover kon er geen tijd worden genoteerd vanwege een dis. Bij de heren belandde Somchai Vat nipt naast het podium, hij tikte met een klein pr aan in 12.21. Xander Schoneveld (12.75), Jaco Huisman (12.82 met een klein pr), André Sterk (12.84) en Julian Korevaar (12.93 met een klein pr) volgden elkaar op en Sjoerd Noordermeer tikte aan in 13.31. Op de 100 meter wisselslag zwom Carletta bij de dames naar de negende plaats in 1.34.32. Bij de heren zwom Xander met 1.08.94 naar de zesde plaats. André tikte aan in 1.15.31, Julian deed dit in 1.15.47 en Somchai voltooide zijn race in 1.16.13. Bij de 50 meter schoolslag wist Lotte 42.69 te noteren. Ze belandde hiermee net naast het podium maar het leverde wel een pr van een seconde op. Sjoerd tikte bij de jongens aan in 44.25. Christie zwom de 50 meter rugslag in 53.12 wat goed was voor een pr van 13 seconden. Sarah zwom de 100 meter vlinderslag in 1.32.32 en behaalde daarmee het brons en een pr van 5 seconden. Lieke werd helaas voor de tweede keer gedist. David zwom op de 50 meter schoolslag zijn race in 52.75. Cindy Hagenaar zwom naar het brons op de 100 meter rugslag met 1.47.03 op de klokken.

Na de jurywissel werd er eerst door iedereen gezongen voor Lotte, want zei ‘vierde’ haar verjaardag in het zwembad. Carletta mocht hierna van start op de 50 meter vrije slag en zij tikte aan in 36.18. Bij de heren werd het weer spannend. Xander (27.53, 5e), Jaco (27.67, 6e), André (27.90, 7e) en Somchai (28.46, 8e) volgden elkaar snel op en Julian tikte aan in 29.34. Op de 100 meter vrije slag werd Lotte helaas gedist en kon daardoor geen tijd noteren. Sjoerd behaalde op de 100 meter vrije slag de bronzen medaille in 1.05.17. Op de 50 meter vlinderslag tikte Christie met een klein pr aan in 54.76. Sarah zwom 34.89 op de 50 meter vrije slag en Lieke eindigde met een pr van 2 seconden met 42.78 op de klokken. Bij de 100 meter vlinderslag wist David 2.06.65 te zwemmen. Bij de meisjes zwom Cindy op de 50 meter vrije slag naar het zilver in 43.16. Tot slot stond de 200 meter vlinderslag op het programma. Xander behaalde de derde plaats met 2.47.51 op de klokken en Julian zwom 3.10.51, waarmee hij de vijfde plaats behaalde.

Christie zwom de grootste verbetering van de dag. Zij had een persoonlijk record van 13 seconden op de 50 meter rugslag. De volgende wedstrijd, ronde 6 van de zevenkampcompetitie, vindt plaats op zaterdag 13 april en deze wordt gehouden in Bronbad de Lockhorst in Sliedrecht.